Nieuwe versie HoeZitHetNuEcht RSS-feed Reader is beschikbaar - nu met ingebouwde podcast player.

Met weer een heel aantal nieuwe en verbeterde functionaliteiten is het nu dan ook een complete en volwaardige RSS-feed Reader geworden, waarmee je eenvoudig het onafhankelijke nieuws kunt volgen!

De Reader is te gebruiken op computers met Windows, macOS en Linux. Je kunt de Reader gratis downloaden. Lees er meer over in onze nieuwe blog:

bouwenaanbeter.nl/2021/09/nieu

Nieuwe versie HoeZitHetNuEcht RSS-feed Reader is beschikbaar!

Je kunt nu zélf eigen nieuwsbronnen toevoegen (los van het HoeZitHetNuEcht-aanbod), waardoor je het overzicht nog meer kunt aanpassen aan je persoonlijke nieuwsbehoefte.

Daarnaast worden je favoriete nieuwsbronnen uit het blokkenoverzicht nu ook op de homepage weergeven, zodat je direct kunt zien of zij nieuwe berichten hebben gepost.

Een handig (en gratis!) hulpmiddel om eenvoudig nieuws te volgen!

bouwenaanbeter.nl/2021/06/nieu

Slecht nieuws: Bouwen aan Beter en HoeZitHetNuEcht gaan stoppen.

In dit bericht beschrijven we waarom we hiervoor hebben gekozen en wat dit betekent voor jou als volger en/of donateur. We vertellen welke diensten blijven en we verwijzen naar goede alternatieven die wel succesvol zijn geworden.

bouwenaanbeter.nl/2021/02/slec

DE VERHAALLIJN VAN MARK RUTTE:

Nederland is weer in lockdown.
Het verhaal van Mark Rutte en Hugo de Jonge wordt met de dag ongeloofwaardiger. We beschreven in een nieuw bericht de methoden en technieken die gebruikt worden om de lockdown te verkopen:

bouwenaanbeter.nl/2020/12/het-

En onderteken en deel vooral ook deze petitie van FVD tegen de lockdown. Alleen samen krijgen we onze vrijheid terug!

fvd.nl/teken-de-petitie

Goed nieuws! Er is een nieuwe versie van de HoeZitHetNuEcht RSS-feed Reader beschikbaar. Deze is voor iedereen gratis te gebruiken!

Deze versie biedt nieuwe mogelijkheden, zoals het kunnen zoeken in alle nieuwsberichten van de Reader en het eenvoudiger vinden en volgen van nieuwsbronnen. Daarnaast wordt het nieuws nu automatisch ververst.

Lees meer: bouwenaanbeter.nl/2020/09/meer

Maandag 6 juli: Dag van Media-Alarm

Spontaan, kort en vreedzaam stilteprotest om 12.00 uur tijdens het luchtalarm: Kom in vrede - sta tijdens het luchtalarm in stilte met verzetsvuist omhoog, op 1,5m afstand van elkaar - en ga weer in vrede, nadat je een bloemetje en kaartje achterlaat ter nagedachtenis aan de Vrije Pers.

Zie voor meer informatie: hoezithetnuecht.nl/agenda/6-ju

Nieuwe versie HoeZitHetNuEcht Reader gratis beschikbaar!

In de afgelopen maanden hebben we een nieuwe versie van de HoeZitHetNuEcht RSS-feed Reader ontwikkeld.

Naast de nieuws-tijdlijn is nu ook het blokkenoverzicht aan de Reader toegevoegd. Verder kunnen gebruikers voortaan zélf instellen welke nieuwsbronnen ze wel en niet willen zien. Je kunt de nieuwe versie vanaf nu gratis downloaden.

Lees er meer over in onze blog: bouwenaanbeter.nl/2020/05/vrij

Met het oog op het zeer uitgebreide 'spel' dat zich momenteel voltrekt rondom het coronavirus is onafhankelijke en alternatieve berichtgeving van groot belang.

Wij stellen daarom al onze nieuwsvoorzieningen gratis beschikbaar voor alle geïnteresseerden zodat je zélf een mening kunt vormen. Lees er meer over in onze blog:

bouwenaanbeter.nl/2020/03/voor

De nieuwsbrief van HoeZitHetNuEcht.nl is vanaf nu ook op Mastodon te volgen via @nieuwsbrief. Je krijgt daarmee dagelijks om 6.00 uur al het onafhankelijke nieuws voor jou verzameld in 1 overzicht in je tijdlijn in beeld!

In onze nieuwe blog praten we je bij over recente ontwikkelingen. De afgelopen maand hebben we de decentrale functionaliteiten verder uitgebreid. De evenementen-agenda, het boekenoverzicht en de dagelijkse nieuwsbrief van HoeZitHetNuEcht hebben we nu ook naar het decentrale nieuwsnetwerk gebracht. Dit is nu dus ook allemaal decentraal te volgen!

Verder zijn er weer diverse nieuwe Nederlandstalige en Engelstalige nieuwsbronnen toegevoegd aan het decentrale nieuwsaanbod.
bouwenaanbeter.nl/2020/02/upda

Vandaag zijn ook de Up!Network berichten aangesloten op het decentrale nieuwsnetwerk. Je kunt ze volgen via: @upnetworknl

De nieuwsberichten van Transitieweb zijn vanaf vandaag te volgen via @transitieweb.

Overheden en inlichtingendiensten gaan steeds verder om de privacy van onze persoonlijke communicatie op te heffen. We hebben er onderstaand bericht over geschreven. Weet wat er speelt!

bouwenaanbeter.nl/2019/11/over

We hebben inmiddels ook @alwareness en @deblauwetijger toegevoegd aan het alternatieve nieuwsaanbod. Die kun je nu ook volgen via Mastodon. Mis je nog interessante nieuwsbronnen, laat het ons weten!

Op 1 oktober eindigde, na bijna acht jaar, het alternatief nieuws-overzicht op HoeZitHetNuEcht.nl. Het was toch wel een beetje pijnlijk om het nieuwsoverzicht dan toch echt offline te zetten. Gelukkig zijn er wel diverse andere wegen om het alternatief nieuws toch te kunnen blijven volgen. We hebben vier nieuwe mogelijkheden aangeboden en gelukkig zijn deze ook opgepakt. Tijd voor een update.

hoezithetnuecht.nl/nieuws-upda

De klimaatdiscussie laat weer zien hoe ongewenste berichtgeving weggecensureerd wordt. De aanval op alternatieve nieuwsvoorzieningen rukt steeds verder op. En daarmee ook de noodzaak tot het vinden van nieuwe wegen.

bouwenaanbeter.nl/2019/10/klim

Alternatieve nieuwsbronnen kun je eenvoudig vinden en volgen via @onafhankelijknieuws. We hebben daar veel nieuwsbronnen voor je op een rij gezet. Klik daar op 'Volgend' om te zien welke onafhankelijke nieuwsbronnen al decentraal te volgen zijn. Klik vervolgens op het plusteken achter de nieuwsbron om deze voortaan zelf te volgen.

Zie voor meer informatie over het gebruik van Mastodon deze website: fediversum.nl/mastodon.

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het realiseren van andere, nieuwe routes om alternatief nieuws te verspreiden. We denken zelf dat met name decentrale sociale media en het gebruik van RSS-feed readers goede mogelijkheden bieden voor de toekomst.

Vanaf 1 oktober bieden we via HoeZitHetNuEcht vier nieuwe mogelijkheden aan om onafhankelijk en alternatief nieuws te volgen. Je kunt er hier meer over lezen: hoezithetnuecht.nl/nieuws-vier

Mastodon.nl

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!