Ik kan me vergissen, maar de Vuurwants zag je vroeger nooit in Nederland en zie je tegenwoordig echt veel.

Vijf uur ‘s ochtends. ‘Spuug van God’ van Willem de Bruin. Als een oester op het Wad die zich langzaam opent, houdt Willem de Bruin een beklemmende monoloog over zijn leven als man van kleur. De glazen kast midden op het weiland weerspiegelt de parelmoeren kleuren van de opkomende zon.

‘Ik zeg toch sorry’ van Aluin / Raymi Sambo Maakt over de afschaffing van de slavernij. Het witte Oerolpubliek wordt voortdurend een spiegel voorgehouden. Het verscholen racisme zit diep, net als het leed dat deze mensen is aangedaan nog altijd doordreunt in de huidige generaties. Als zij nog steeds de pijn voelen waarom zouden wij dan geen schaamte voelen.

Bij dit voormalig AZC op Terschelling hoorde ik ‘Gastvrijheid zit hier’ van Chris Keulemans met de wonderschone muziek van (‘Hoofdact van dit festival’) Shishani. Over een begraafplaats in Tunis. Normaal een plek om voor altijd te blijven, nu voor veel mensen een vertrekplek. Ieder neemt zijn eigen horizon mee op die levensgevaarlijke reis.

Barend boosted

Wakker worden in het bostheater met het duo Blue Sands. Gisteren nog bij Opium en nu al hier!

Het Houten Huis en PeerGroup met “Hier valt niets te halen”. Dit zouden alle (rechtse) politici verplicht moeten zien. Waar houdt misdaad op en begint neo-liberalisme? Of is er geen verschil? Het schrijnende onderwerp van armoede op spectaculaire wijze gebracht. Veel beter vind je ze niet.

“Niemand heet Rozenhart” van Veenfabriek. Met veel jonge energie wordt een verhaal verteld waarin veel maatschappijkritiek zit verscholen.

Barend boosted

The free open source livestreaming platform OwnCast has set up a demo server at:

watch.owncast.online

It currently runs a loop of videos by people who self-host their livestreams using OwnCast, along with short videos promoting other libre projects.

If you run a free open project and have a short video (under 1 minute), you can have it added to this loop by contacting @owncast.

OwnCast servers include Fediverse compatibility, so you can follow them from Mastodon etc. When a stream you follow goes live, you'll see a message telling you about it in your timeline.

#FediTips #Fediverse #OwnCast #FOSS #Libre #LiveStreaming #Twitch #Alternatives

Bostheater. Ik ga zitten op de grond, staat er net een boom in mijn uitzicht. Of eigenlijk meerdere. Een paar bomen zouden er best tussenuit kunnen. Of misschien allemaal? En niet op de grond zitten maar op stoelen? En een echt dak in plaats van een bladerdak? En dan is het al bijna een Terschellings vakantiehuisje.

BOT met KLAP. Het inmiddels beproefde concept. Muzikaal, inhoudelijk sterk, visuele grappen en een flinke dosis rauwe mannelijke energie. Een enkele keer gaan de heren voor mij misschien iets te ver in het aftasten van de uitersten van het niets en totale rauwheid.

Via Berlin met Acts of Citizenship. Knappe muziek die niet mijn smaak was. Het thema (opkomst extreem rechts) was veelbelovend, maar in mijn ogen wat oppervlakkig uitgewerkt.

Een voorstelling op het strand bij Heartbreak Hotel van Collectief Walden. Een stapel hout wordt omgezet in een stroom ideeën over verleden en toekomst. Te veel voor één mens om in een uur te absorberen. Je pikt eruit wat je nodig hebt; de rest vliegt weg via de schoorsteen.

TAL. variaties op bal van theatergroep BOG samen het HZT is (volgens mij) een Dadaïstische, talige zoektocht naar betekenis van het ‘zijn’. Een voorstelling die het publiek grotendeels vertwijfeld achterlaat. Of deze dappere poging om orde aan te brengen meer of minder chaos creëert, is denk ik persoonlijk.

Ik ben op De Betonning. Zangeres Vera Bon zingt liedjes die het midden houden tussen Aafke Romein en Roosbeef. Ik ben blij! open.spotify.com/artist/0LTTcy

Show older
Mastodon.nl

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!