@doenietzomoeilijk leuke post, ik moet iets vergelijkbaars doen; migrate readynas.

Wat was je 'inhaakpunt' met ansible? Compleet vanaf lege machine, of vanaf 'bare install' (of nog later in het proces?)

@mrb bare install en het toekennen van sudo-rechten aan de hoofd-gebruiker. Dat leek mij het veiligste en meest reproduceerbare punt

@mrb ga je trouwens andere software op de readynas hardware kieperen of bouw je een vervangend apparaat? Geen idee ook wat je nu hebt staan, natuurlijk, en wat dat kΓ‘n.

@doenietzomoeilijk ben er nog niet helemaal uit of ik ook de hardware wil vervangen.

@mrb tja, en dat hangt weer af van wat er in zit en wat je er allemaal mee wil doen, natuurlijk. Is de hardware erg oud of heb je gewoon het idee dat je meer zaken wil draaien die er nu misschien niet echt meer bij passen? Beschaafd stukje hardware ernaast en de RN puur voor storage houden kan dan ook nog.

@doenietzomoeilijk hardware is oud(er) maar ik wil met name meer controle over de software. readynas is linux, maar zit verder potdicht en is lastig opwaardeerbaar

Ik neig naar 2e hands 19 inch unit om zelf te vullen

@mrb als je al een rack hebt, is dat misschien wel de beste optie, ja. Ik ben persoonlijk nog steeds happy met de HP microserver (en die pik je tegenwoordig ook voor niet te gek veel tweedehands op), maar ik heb en wil geen rack, dus dat speelt ook mee.

@mrb @doenietzomoeilijk Let met 19" spul thuis wel op stroomverbruik en decibellen. Voor mij de voornaamste redenen om het niet in huis te willen en zeker niet permanent aan.

@systeemkabouter @doenietzomoeilijk herrie is zeker een dingetje. Geluiddichte kast maakt het net te tolereren. 1U fans zijn het ergste, hogere units met grotere/langzamere fans is goed te doen

@mrb @systeemkabouter *kijkt naar meterkast waar enkel af en toe wat harddisk-gepruttel uit komt* - yep, geen rack. Nuh-uh.

@doenietzomoeilijk via dit verhaal kwam ik bij je verhaal over ILO updates. Hier van het jaar ook al tegenaan gelopen. Helemaal top zeg. Dit jaar ook een Compaq Portable II overgenomen (jaren 80 werk) en support software heeft HP gewoon nog online staan. #amazing

@systeemkabouter ja, en niet eens alles achter een dikke "betaald onderhoudscontract only"-muur.

Die portable ken ik nog wel, dat waren die koffers met zo'n amberkleurig scherm, toch?

@doenietzomoeilijk yes daar heb ik intensief mee gewerkt. Mooie machines voor die tijd.

@systeemkabouter één van de eerste met een LCD (of was het plasma?) In die tijd ook, meen ik, of de eerste "betaalbare". Ik weet even uit mijn hoofd niet meer hoe dat qua tijd zat ten opzichte van die portable PS/1 van IBM.

De rest was nog met een CRT en formaat naaimachine-koffer. Tandy had er o.a. eentje, die heb ik ook nog gehad.

Mooie tijden. πŸ˜‰

@doenietzomoeilijk

Deze staat nu te wachten tot ik echt teveel tijd over heb :-), maar hij start nog op.

@systeemkabouter poeh, waar vindt een mens nog werkende 5.25" floppies, anno bijna-2021?

@doenietzomoeilijk die heb ik er bij, lastigste is nu een moederbord vinden waar ik Internet op kan krijgen en die 5.25" drive aan kan koppelen. Een 386 - pentium era machine moet er voor komen denk ik.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon.nl

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!