Show more

Op weg naar de vier V’s:

Verwarming: Een tweede pelletkachel gekocht en de zonneboiler komt eraan. Dan van het gas af. Geeft me nu al een warm gevoel.

Vlees: Uit eten enkel nog vegetarisch. En thuis twee keer per week vleesloos.

Viscose: Gisteren kleding gekocht met zo weinig mogelijk milieu impact en fair-trade. Geen katoen (tienduizend liter water per kilogram) of synthetisch maar viscose

Vervoer: Nog geen oplossing voor gevonden anders dan meer gebruik te maken van openbaar vervoer.

Ca. negentig van al het in de oceaan drijft onder de zeespiegel. Met een boot en een visnet plastik afval opvissen is dan ook cosmetisch. Zelfs op tien km diepte is nog plastik aangetroffen. En een Orka met een maag ervan vol.

Probleem bij mechanische recycling van plastikafval is het ontstaan van . Steeds fijner, niet afbreekbaar pastikafval in de oceaan. Het gedraagt zich als niet verteerbaar plankton.
Over een paar jaar op de milieuagenda: .

Het kan wishful thinking zijn, in ieder geval niet onderbouwd. Geen rekening gehouden met de buitentemperatuur. Sinds enkele weken is bij mij HR++ glas geplaatst. De opwarming van de kamer gaat aanzienlijk sneller en ik verbruik minder pellets.
Het echte verschil zit hem in het geluid van buiten. Dit is fors minder.

Op naar het volgende onderdeel: vervangen van de CV ketel. Van HT radiatoren naar vloerverwarming, douchen met een zonneboiler en LT verwarming met een CV-pelletkachel.

De door opgerichte heeft het in haar groene streven volledig fout: Icynene is niet vergelijkbaar met pur: het is pur.
Het is dus even duurzaam als 'gewone pur'. Was Icynene's thermische maar net zo goed als haar .

PUR op basis van HFO heeft een bijna twee maal betere thermische en akoestische isolatiewaarde dan water gebasserde of opencellige (= ) polyurethaan.

degroenemenukaart.nl/algemeen/

Slecht onderzoekjournalistiek van , niet goed op feiten gecontroleerd. Isolatiebedrijf was niet erkend (geen KOMO procescertificaat) en materialen niet getoetst (geen attest).
De GGD Twente heeft geen verband kunnen leggen tussen het isolatiemateriaal en de ziekteverschijnselen (bron: WOB verzoek). protocol werd door Fam Keijer geweigerd.

rtvoost.nl/nieuws/309056/Eigen

Het gaat over reductie op , erg belangrijk maar raakt slechts een klein deel van het klimaat. Het zou eigenlijk moeten gaan in hoeverre we bereid zijn om welvaart in te leveren.

Vandaag gezien: Routekaart CO2-neutraal van Aedes RGS beschrijft 4 scenario's: Maximaal Isoleren binnen schil; Maximaal isoleren + zonnepanelen; NOM en BENG.
Monitoren op energiegebruik en materiaalgebruik.
CO2-emissie wordt bepaald door emissies als gevolg van energiegebruik in de gebouwen en de CO2-emissie van ingrepen die aan gebouwen wordt gedaan. De ingreep en resultaat moeten leiden tot een optimale balans in -reductie.

leercirkel.nl/wp-content/uploa

Jammer, het klimaat verstoort de klimaatmars.
KNMI: Code oranje en geel.

Van gas af betekent vooraf en vooral goed isoleren. Wat er niet uit gaat hoeft er ook niet in. Beginnen met vervangen van glas beneden: van U waarde 3.3 naar U=1. Inmeten is al gebeurd, vier weekjes levertijd. Daarna gaan we verder

Contact met Pluimers gelegd. We laten de besparing voorrekenen.

We gaan van het gas af. Beginnen bij het glas. Morgen eens Pluimers bellen voor het aanvragen van HR+++. Vier maal gecoat glas zonder de bekende gele waas.

Mastodon.nl

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!