Nieuwe versie HoeZitHetNuEcht RSS-feed Reader is beschikbaar!

Je kunt nu zélf eigen nieuwsbronnen toevoegen (los van het HoeZitHetNuEcht-aanbod), waardoor je het overzicht nog meer kunt aanpassen aan je persoonlijke nieuwsbehoefte.

Daarnaast worden je favoriete nieuwsbronnen uit het blokkenoverzicht nu ook op de homepage weergeven, zodat je direct kunt zien of zij nieuwe berichten hebben gepost.

Een handig (en gratis!) hulpmiddel om eenvoudig nieuws te volgen!

bouwenaanbeter.nl/2021/06/nieu

Slecht nieuws: Bouwen aan Beter en HoeZitHetNuEcht gaan stoppen.

In dit bericht beschrijven we waarom we hiervoor hebben gekozen en wat dit betekent voor jou als volger en/of donateur. We vertellen welke diensten blijven en we verwijzen naar goede alternatieven die wel succesvol zijn geworden.

bouwenaanbeter.nl/2021/02/slec

DE VERHAALLIJN VAN MARK RUTTE:

Nederland is weer in lockdown. Het verhaal van Mark Rutte en Hugo de Jonge wordt met de dag ongeloofwaardiger. We beschreven in een nieuw bericht de methoden en technieken die gebruikt worden om de lockdown te verkopen:

bouwenaanbeter.nl/2020/12/het-

En onderteken en deel vooral ook deze petitie van FVD tegen de lockdown. Alleen samen krijgen we onze vrijheid terug!

fvd.nl/teken-de-petitie

Nieuwe versie HoeZitHetNuEcht Reader gratis beschikbaar!

In de afgelopen maanden hebben we een nieuwe versie van de HoeZitHetNuEcht RSS-feed Reader ontwikkeld.

Naast de nieuws-tijdlijn is nu ook het blokkenoverzicht aan de Reader toegevoegd. Verder kunnen gebruikers voortaan zélf instellen welke nieuwsbronnen ze wel en niet willen zien. Je kunt de nieuwe versie vanaf nu gratis downloaden.

Lees er meer over in onze blog: bouwenaanbeter.nl/2020/05/vrij

De nieuwsbrief van HoeZitHetNuEcht.nl is vanaf nu ook op Mastodon te volgen via @nieuwsbrief. Je krijgt daarmee dagelijks om 6.00 uur al het onafhankelijk nieuws voor jou verzameld in 1 overzicht in je tijdlijn in beeld!

In onze nieuwe blog praten we je bij over recente ontwikkelingen. De afgelopen maand hebben we de decentrale functionaliteiten verder uitgebreid. De evenementen-agenda, het boekenoverzicht en de dagelijkse nieuwsbrief van HoeZitHetNuEcht hebben we nu ook naar het decentrale nieuwsnetwerk gebracht. Dit is nu dus ook allemaal decentraal te volgen!

Verder zijn er weer diverse nieuwe Nederlandstalige en Engelstalige nieuwsbronnen toegevoegd aan het decentrale nieuwsaanbod. bouwenaanbeter.nl/2020/02/upda

Vandaag zijn ook de Up!Network berichten aangesloten op het decentrale nieuwsnetwerk. Je kunt ze volgen via: @upnetworknl

De nieuwsberichten van Transitieweb zijn vanaf vandaag te volgen via @transitieweb.

Zojuist hebben we ook @potkaars@mastodon.social toegevoegd aan het overzicht van nieuwsbronnen. Mis je nog interessante onafhankelijke nieuwsbronnen in het overzicht, dan horen we dat graag.

mastodon.nl/web/accounts/72491

We hebben inmiddels ook @alwareness en @deblauwetijger toegevoegd aan het alternatieve nieuwsaanbod. Die kun je nu ook volgen via Mastodon. Mis je nog interessante nieuwsbronnen, laat het ons weten!

Goed nieuws! We hebben het volledige nieuwsaanbod van de website HoeZitHetNuEcht.nl inmiddels ook aangesloten op het decentrale sociale media-netwerk. Je kunt deze nieuwsbronnen hierdoor nu ook eenvoudig volgen via Mastodon.

Op @onafhankelijknieuws staan er alvast 80 alternatief nieuws-bronnen onder elkaar op een rijtje. Je kunt ze eenvoudig volgen door te klikken op het plusteken achter de nieuwsbron die jij interessant vindt.

Zie voor meer informatie: hoezithetnuecht.nl/hoezithetnu

De snelstart-handleiding voor het gebruik van Mastodon is zojuist bijgewerkt. Zie: fediversum.nl/mastodon.

Mis je informatie stuur dan een persoonlijk bericht naar @bouwenaanbeter, zodat we het starten met Mastodon zo laagdrempelig mogelijk kunnen maken.

Je kunt in Mastodon nu ook kiezen voor een schermweergave met maar 1 kolom (vergelijkbaar met Twitter). Ga hiervoor naar: 'Instellingen / Voorkeuren / Uiterlijk' en zet het vinkje uit voor de optie 'Geavanceerde webomgeving inschakelen'. Je krijgt dan je tijdlijn in 1 kolom weergegeven. Zie onderstaande afbeelding.

Via dit overzicht kun je zien welke onafhankelijke nieuwsbronnen nu al decentraal te volgen zijn. En dat worden er elke dag meer!

Mastodon.nl

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!