Show more

RT @NLLGG@twitter.com
Wat doe jij in/met ? Kom het bij ons vertellen 👉 HTTPS://nllgg.nl/sprekers

Lid van een community en zin om die te representeren, kan ook! 👉 HTTPS://nllgg.nl/hallo-communi twitter.com/fransvanberckel/st

RT @MrsvanP@twitter.com
Hoop volwassenen op twitter die het nodig vinden cynisch te doen over jongeren die zich zorgen maken over hun toekomst. Dan ben je dus echt een ouwe lul, als je het niet meer nodig vindt je druk te maken

RT @chrisklomp@twitter.com
Straks met 70 km/h over de A4 bij Amsterdam, terwijl de met kerosine volgeladen toeristenkisten over je hoofd razen.

Regionale omroep/nieuws-sites (in dit geval @rtvnoord@twitter.com) die dan hun berichten niet/nauwelijks taggen, maar vervolgens wel de tags gebruiken om "dossiers" te laten zien. Bijvoorbeeld, onder artikel over verbod op rookruimtes: "Meer over dit onderwerp: Groningen". Euhhhh, ja.

Als dan 's ochtends "Ain't no sunshine" van Bill Withers voorbij komt op de wekkerradio... Maar het is niet "Only darkness every day". <3

"In totaal werd er 87x proces-verbaal opgemaakt waarvan 67x voor het vasthouden van een elektronisch apparaat onder het rijden." - jammer dat het nodig is, maar zie het dagelijks gebeuren 112groningen.nl/Groningen/nieu

Cijfers laten zien dat er meer ongelukken gebeuren. Zijn er cijfers naar de oorzaak? Waar ze gebeuren? Omstandigheden? Kan er een totaal beeld geschetst worden alsjeblieft?
---
RT @BNR@twitter.com
Waar Nederland acht jaar geleden nog als vierde eindigde op de Europese ranglijst van meest verkeersveilige landen, kwam Nederland dit jaar op een schamele elfde plaats terecht.

bnr.nl/nieuws/mobiliteit/10390
twitter.com/BNR/status/1177256

Pff, kom net het mailtje tegen dat mijn lidmaatschap bij @NLLGG@twitter.com bevestigd (toen nog geschreven door @pvollebr@twitter.com). Is al weer 10 jaar geleden zeg. Over een half jaar zit ik dus 9 jaar in het bestuur.

RT @N_is_Een@twitter.com
De Franse uitgevers die zo hard lobbyden voor het gehate zijn nu boos op dat hun nieuws uit de Franse zoekresultaten verdwijnt.

Het binnenharken van gratis geld is dus mislukt, maar wij zitten wél opgescheept met EU-censuurwet. boingboing.net/2019/09/26/tota

Dear /#tech community's, I often see meetings announced. These often have a subject or are very in-depth, which can be very intimidating for new people. Consider introduction sessions, not only for the subject, but also to your group.

Moest via een zoekmachine er weer achter komen wat de nieuwe naam van De in ook al weer was. Blijf er bij dat "Spot Groningen" een domme naam is.

Watched @SimoneGiertz@twitter.com latest video, where she tells that she couldn't imagine collaborative achievements w/o . I understand they sponsored her video and all, but there are better, non-proprietary and not-data-mongering alternatives like @Nextclouders@twitter.com available, folks.

Sommige mensen slaan echt door in auto-responders. "Vanwege een naar griepje kan ik je mail niet beantwoorden". Mail betekent niet dat je overal altijd instant op hoeft te reageren.

Zorg voor ouders door de diverse instanties laten vaak ook te wensen over. Gemeentes doen hun best, maar zitten met grote tekorten. Dus personeel dat zorg moet bieden, hebben daar te weinig ruimte voor. Kwaliteit heeft daar uiteraard onder te leiden.

Als die eerste opties niet (voldoende) helpen, zoeken naar andere school. Veel reguliere scholen houden zij-instroom tegen. Dan maar naar SBO? Met alle implicaties van dien. Sociaal, financieel, vervoer, enzovoorts. Je moet het als ouder maar aankunnen.

Ouders worden met de rug tegen de muur gedrukt. School acht zich niet in staat om de juiste zorg te bieden. Als je kind niet past in het stramien van de school, gaat dat al heel snel. Welke keuzes heb je werkelijk? Beetje ondersteuning in de klas? Andere groep? Andere school?

De ene leerkracht is de andere niet. Er zijn sterke leerkrachten die het prima aan kunnen. Maar dat valt en staat met de ondersteuning en vertrouwen vanuit de school. Anderzijds worden klassen volgepropt, ruimte voor zorg wordt daardoor ook bemoeilijkt.

Er zit nogal een rompslomp aan vast om kinderen en leerkrachten goede ondersteuning te geven. Budget van meerdere zorgkinderen kan bijv niet gecombineerd worden voor 1 ondersteunde kracht. Dus heb je meerdere hulpkrachten in een klas.
---
RT @De_Monitor@twitter.com
Scholen kunnen zorgleerlingen niet aan en sturen ze door naar het speciaal onderwijs, zo meldt @ReporterRadio1. ‘Niet elke reguliere school is in staat om me…
twitter.com/De_Monitor/status/

First time I saw the thumbnail of this movie, I thought "hey, is that @donttrythis@twitter.com?" But it's @BillMurray@twitter.com. 😅 imdb.com/title/tt8695030/

Psst @rtvnoord@twitter.com, bij Creative Commons BY-SA 4.0 dien je eigenlijk naar de licentie te linken. (creativecommons.org/licenses/b)

Show more
Mastodon.nl

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!