Pinned toot

Vanochtend hebben we op de TwenteTop in Rijssen voor het eerst ons gezicht laten zien. Op onderstaande foto ziet u het eerste Young Twente Board! Bent u benieuwd naar onze plannen en ambities voor de regio Twente? Volg dan dit account! Heeft u zelf ideeën? Dan nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen. Dat kan natuurlijk ook via social media!


Woon jij in Lochem, en ben je tussen de 8 en 12 jaar? Of ken je iemand in die leeftijd die zijn digitale kennis wil delen met Sebastiaan van 't Erve, de burgemeester van Lochem? Kijk dan eens op joinhackshield.nl/gemeente/loc!

De politie en burgemeester van de Gemeente Lochem roepen de hulp in van Cyber Agents (8-12 jaar) om hun gemeente cyberveilig te houden!

Mooi om te zien dat de Gemeente Lochem werk maakt van haar digitale veiligheid!

- Zaterdag 10 oktober, 9.00 tot 9.30: Een presentatie over de Ethiopische renaissance dam door de Ethiopische studentenvereniging van de UT.

Het hele programma vind je op utwente.nl/sustainabilityweek!

We hopen je te zien en te spreken bij één van de evenementen!

Show thread

- Woensdag 7 oktober, 13.30 tot 15.30: Twentse Klimaatpraat over wat we aanvaardbaar vinden voor de toekomst van de regio.

- Donderdag 8 oktober, 13.30 tot 15.15: EnschedeLAB over de resultaten van hun nano-challenge over post-corona vraagstukken.

- Vrijdag 9 oktober, 15:30 tot 16:30: Enschedese Klimaatpraat met de Gemeente Enschede. Hoe warm mag het zomers worden op de terrassen van de Oude Markt? Je kunt in de zomer drie weken niet zwemmen in het Hulsbeek vanwege blauwalg, hoe erg is dat?

Show thread

Het is de Week van de Duurzaamheid in Twente!

Praat jij ook mee?

Er zijn elke dag online activiteiten:

- Maandag 5 oktober, 19.30 tot 21.30: Opening Green Hub. Het doel van de Green Hub Twente is om bij te dragen aan een duurzamere universiteit door het onderwerp zichtbaarder te maken in UT beleid, projecten, onderzoek en onderwijs.

- Dinsdag 6 oktober, 10.00 tot 16.00: Symposium 'Towards Circular Regions' van onderzoekscollectief ARISE, met vele specialisten uit de wetenschap.

Waar de drie O’s van overheid, ondernemers en onderwijs samenkomen , zal dit gepaard moeten gaan met vertrouwen, toekomstgericht denken en een tikkeltje Twentse lef.
Binnen de YTB houd ik mij momenteel bezig met de portefeuille Bereikbaarheid & Vestigingsklimaat. Een pittige maar vooral uitdagende portefeuille die met beide handen wordt aangepakt. Al met al genoeg werk aan de winkel en ik ben blij dat ik daar aankomend jaar deel van uit mag maken! Zoals wij Twentenaren zeggen: “Good goan!”

3/3

Show thread

De liefde voor Twente is altijd al aanwezig geweest. De oproep vanuit het Twente Board tot het oprichten van een Young Twente Board, was voor mij een prachtige kans om een steentje te mogen bij dragen aan Twente als regio in de breedste zin van het woord. Dit kan niet zonder een zo optimaal mogelijke samenwerking tussen, de inmiddels veelbesproken, Triple Helix.

2/3

Show thread

Dit is: Aniek Averesch

Mijn naam is Aniek en ik woon in Rijssen. Na mijn opleiding tot Fysiotherapeut en Adviseur Arbeid & Gezondheid, beide gevolgd aan Saxion Hogeschool, heb ik de stap naar het ondernemerschap gemaakt. Dagelijks houd ik mij bezig met verzuimpreventie en exoskeletten. Het ondernemerschap en voortdurende kansen om mij heen, geven mij erg veel energie.

1/3

Een deel van het Young Twente Board is aanwezig bij de Social Impact Day Twente in Hengelo, met wellicht de beste verhalenverteller van Nederland als eerste spreker. Weet jij wie dit is?

Deze man die het publiek vertelt over hoe het staat met het vetrouwen in onze samenleving? En over hoe me omgaan met onze natuur?

Voor mijn ontspanning loop ik graag over de mooie campus of in het bos. Vaak maak ik wandelingen terwijl ik podcasts luister, of ga ik een stuk hardlopen. Helemaal blij word ik van een lange en modderige obstakelrun :-)”

3/3

Show thread

Bij privacy is dit nog helemaal niet het geval, dus daar zie ik voor de komende jaren nog een mooie uitdaging.
In Twente raakte ik onder de indruk van hoeveel er hier gebeurt en georganiseerd wordt. Na een paar jaar met trots een mooi Twente-speldje gedragen te hebben bij evenementen door het land, vind ik het een eer dat ik me nu met de rest van het Young Twente Board mag inzetten voor deze mooie regio. Mijn portefeuille bij het Young Twente Board is 'Duurzaamheid en Circulariteit'.

2/3

Show thread

Dit is: Erik Kemp

Ik studeer Cyber Security aan de Universiteit Twente, waarbij ik me voornamelijk focus op privacy en de politieke kant van cyber security. De onderwerpen waar ik me de afgelopen jaren het meest in heb verdiept zijn privacy en duurzaamheid, omdat het beide complexe vraagstukken zijn waar nog veel te verbeteren valt. Na meer dan 30 jaar wetenschap is duurzaamheid nu eindelijk ‘hot’ omdat veel mensen nu begrijpen hoe extreem de problemen zijn.

1/3

Ik ben al vijf jaar journalist bij U-Today, het onafhankelijke nieuwsmedium van de UT. Die achtergrond sluit vrij naadloos aan op wat ikzelf belangrijke kerntaken van de Young Twente Board vind. Al gaat het om vrij, scherpzinnig en kritisch denken, zaken in breder perspectief zien, open en transparant een verhaal vertellen of een gezonde dosis doorpakken, dat cachet wil ik geven aan dit jonge bestuur en aan de hele regio.

3/3

Show thread

Ik buig me de komende tijd over Arbeidsmarkt & Talent.
Dit gaat zonder meer interessant worden. Alles en iedereen in deze regio staat naar eigen zeggen te springen om talent, met het risico dat ditzelfde talent doodgeknuffeld wordt. Een schone taak dus, om te zorgen dat alle goede bedoelingen niet doorslaan in waanzin. En dat al het gepraat niet verzandt in indolentie.

2/3

Show thread

Dit is: Rense Kuipers

Als je aan een klus begint, heb je altijd een ideaalplaatje in je hoofd. In dit geval: een regio die daadwerkelijk het beste uit zichzelf weet te halen. Een Twente dat durft om eigenbelangen opzij te zetten en opereert als één verenigd collectief. Samenwerken is samen verder komen. Zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn? En toch hapert die Twentse motor te vaak, naar mijn idee. Terwijl het in potentie zo’n goed geoliede machine kan zijn.

1/3

Interesses/hobby’s:
Ik ben een voetballiefhebber en kijk naast voetbalwedstrijden ook veel films en tv-series. In mijn vrije tijd luister ik muziek, lees veel en ga graag met mijn vriendin uiteten.

3/3

Show thread

Portefeuille:
- Vestigingsklimaat en bereikbaarheid
- Team Community building

Persoonlijke kwaliteiten:
Onafhankelijk, enthousiast, analytisch en creatief zijn sleutelwoorden voor mijn persoonlijke eigenschappen. Ik hou van het ondernemen van nieuwe projecten, waarbij ik helemaal opga in een nieuwe interesse. Ik heb oog voor details en kan goed samenwerken.

2/3

Show thread

Dit is: Jan Baake

Met jonge enthousiaste Twentse ambassadeurs en ervaren, succesvolle bestuurders en ondernemers uit de regio samenwerken en nadenken over thema’s die van invloed zijn op Twente. Deze kans wilde ik niet voorbij laten gaan. Een thema dat mij zeer aanspreekt is talentontwikkeling binnen Twente naar aanleiding van het Keeping Talent in Twente onderzoek. Er moet een strategie worden ontwikkeld waarbij jongeren, ondernemers, onderwijs en overheid met en voor elkaar samenwerken!

1/3

Rustig nadenken doe ik terwijl ik bezig ben in de moestuin, aan het hardlopen of tijdens het zwemmen. Meer informatie vergaren doe ik door te lezen en podcasts te luisteren. Change My View, longreads als ook filosofie vind ik interessant. Hetgeen dat veel mensen echt verrast is dat ik een Guinness World Record op mijn naam heb staan. Nieuwsgierig waarvoor? Vraag maar.

3/3

Show thread

Ik geloof in Twente want ik geloof in ‘stad en land in balans’. Dat het buitenleven ontzettend mooi is weet ik want ik ben opgegroeid op een melkveehouderij. Daarnaast is de wereld zoveel groter. Dat zie ik dagelijks in mijn werk voor een internationale webshop waar wij doorlopend bezig zijn met het analyseren van veranderingen om op in te spelen.

2/3

Show thread

Dit is: Jelle Wieggers

Potentieel vraagt om ontwikkeld te worden. Het is een privilege om zo nauw betrokken te worden via het Young Twente Board bij discussies en initiatieven hoe het potentieel van Twente aan te wenden en verder te ontwikkelen. Dat doe ik dan ook met plezier! Met een mix van energie, blik naar buiten, pragmatisme en uitdagende ideeën ben ik bezig met het thema arbeidsmarkt & talent.

1/3

Show more
Mastodon.nl

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!