@Marguerite dag ;-), ik was even een test aan het doen om een tweet van Twitter automatsich te crossposten heir op Mastodon, n.a.v. een tip van @meneer (namelijk moa.party/ ) welkom hier!

@zandbelt @meneer ja ik zag het, volgens mij lukte dat ook. Is het nog wat op Twitter of begint daar de uittocht al??

@Marguerite @meneer ik hou beiden aan, ik zit heir op Mastodon ook al 5 jaar, maar was er zelf ene tijdje weg (met anderen wat stilgevallen), maar je komt hier toch interessante dingen tegen, en momenteel is mijn eigen timeline hier op Mastodon best levendig. Voor het nieuws heb ik al een paar jaar @nieuwsnl hier draaiende,w erkt nog steeds. Verder is het iha het prettigst als er zo min mogelijk politiek te vinden is (LinkedIn ook drama inmiddels wat dat betreft, maar toch al haat/liefde mee))

@zandbelt @meneer @nieuwsnl dank voor de uitleg Michiel, ik houd mijn Twitter voorlopig ook even aan, maar voornamelijk omdat ik mijn volgers daar via mijn bio wil laten weten dat ik nu hier zit. LinkedIn gebruik ik voornamelijk voor zaken. Als zelfstandig ondernemer is dat voor mij een prima platform. Gelukkig kun je daar ook vrij aardig accounts negeren, net zoals hier, als ze te veel over zaken posten die je niet interesseren. Leuk je hier te ontmoeten in ieder geval!

@Marguerite @zandbelt

Mee eens. Maar ik zit al weel steeds vaker op de #fediverse, is anders dan andere kanalen.
Ik probeer al even een eigen instance te maken, maar dat valt mij tegen... kiezen voor fediverse.party platform en technisch best complex.

@meneer @Marguerite ik heb een tussenweg gekozen en een eigen instance tegen betaling "laten" aanmaken bij masto.host (die van mij is mijn.masto.host). @mastohost

@zandbelt @meneer @mastohost
Aha, die optie bestaat dus ook! Er gaat een Multiverse voor me open geloof ik ;-) - alle zijn welkom!

@Marguerite @zandbelt @mastohost je kunt mastodon accounts verhuizen (setting, profile) Op andere systemen kan dat niet

@meneer @zandbelt @mastohost aha, nou ik blijf nu even hier om de boel goed te verkennen. Gelukkig zitten hier al die netwerken aan elkaar geknoopt. Dit is nu echt wat ik me in de jaren 80 van internet voorstelde. Raar eigenlijk dat ik dit niet eerder ontdekt heb. Ik bleef op het traditionele web hangen. Dit is zo leuk!!

@Marguerite @zandbelt @mastohost en kijk eens bij pixelfed (insta maar dan vrij) of peertube (YouTube, maar dan vrij) en mobilizon (afsprakenbeheer), en nog veel meer mooi spul, alles delen.
Ook nextcloud kan meedoen met activitypub. En er zijn plugins voor bijv wordpress.

@meneer @zandbelt @mastohost dank dank dank, geweldig. Ik gebruik geen WordPress, veel te log, ik bouw in pure html en css ;-) maar ik heb een hele lijst huiswerk in deze Mastodonklas ;-) geweldig!!

@Marguerite @meneer @zandbelt @mastohost het is mogelijk reacties op blogposts van Mastodon (of Twitter) op je blog te krijgen. Dankzij indieweb bouwstenen zoals webmentions. Zie bv op diggingthedigital.com/een-potj hoe reacties van Twitter en Mastodon samenkomen. Hoe dat werkt vind je oa op diggingthedigital.com/wordpres het werkt ook voor niet-WP sites want open technologie! Zelfs met eigen HTML is het te doen.

@Marguerite Zie trouwens hoe jouw reply op mijn bericht nu bij de blogpost is geplaatst. Magic!

Follow

@frankmeeuwsen @Marguerite zou je misschien nog eens een blog met stap-voor-stap instructies kunnen schrijven hoe je dit gerealiseerd hebt (als je het nog kan reproduceren ;-)..) ? - als vervolg op dit artikel diggingthedigital.com/how-do-i het ziet er wel cool uit hoor!

@zandbelt @Marguerite Ik kan inderdaad wel weer eens proberen te herleiden hoe het ook weer werkte. Het is een vreemde hersenkronkel die ik moest maken, omdat ik een koppeling heb met brid.gy/ om die link tussen netwerk en blog te maken. Dat was wel wat mentale jiu-jitsu voor me om te begrijpen.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon.nl

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!