Het moederdeeg van gelijke delen water en bloem en een klein beetje gist gaat voor 220 minuten de koelkast in.
#StipBaktStokbrood #Bakken
Verzuimd om foto's te maken van de tussenresultaten, maar dit is dan het eindresultaat. Ik had deeg voor twee, maar aangezien we met drie eten heb ik er drie kleintjes van gemaakt. Achteraf te dun. Had ik ze meer body gegeven dan waren ze beter gelukt. Maar goed, alle begin is moeilijk.
#StipBaktStokbrood #Bakken
@stippel66 Voor echt lekker stokbrood (eigen ervaring): veel langer laten rijzen (minstens overnacht, en gewoon bij kamertemperatuur)! Die stoom in de oven is in mijn ervaring niet essentieel, maar dat lange rijzen wel. Stoom maak ik gewoon met een schoteltje water onderin.
@stippel66 ziet er prima uit !
@stippel66 Inspirerend
@stippel66 knap gedaan, Stip! Smaken vast heerlijk!
@stippel66 Het werk dat je erin gestoken hebt, is ook "petje af". Hoe smaakt het trouwens?
@stippel66 wow...compliment!
@stippel66 Knappe eerste poging!