Niemand weet, niemand weet... hoe Europa zijn migratiemiljarden besteedt 🎧

Onze vraag was simpel: hoeveel geld geeft Europa in Nigeria uit om migratie in te dammen? Maar het antwoord bleek onmogelijk te achterhalen. De Europese financieringsstromen voor migratie zijn zo onoverzichtelijk als een bord spaghetti. Dat is problematisch én typerend voor Europa’s migratiebeleid in Afrika. 

decorrespondent.nl/10760/niema

Stuk Rood Vlees Podcast, jaaroverzicht - de tien populairste afleveringen van 2019 - StukRoodVlees

2019 was het jaar dat de Stuk Rood Vlees Podcast echt ging lopen. Ik heb me bijna kunnen houden aan m’n voornemen om wekelijks een aflevering op te nemen, maar wat misschien nog wel verrassender is: jullie luisteren nog naar die gortdroge meuk ook!

stukroodvlees.nl/stuk-rood-vle

Decision time

As the election campaign enters its final days my warning at the outset that, despite this being an election defined by Brexit, there would be no substantive discussion of Brexit has come true.

chrisgreybrexitblog.blogspot.c

Vrij onderwijs ~ Adriaan Kegel | Het Goede Leven

Het heet allemaal bijzonder onderwijs. Maar het is juist heel gewoon. Het is vooral onderwijs - dat gegeven wordt door professionals en gecontroleerd door de onderwijsinspectie zodat het aan bepaalde basiseisen voldoet. Voor mij persoonlijk maakt het niets uit op welke grondslag het gebeurt: ik houd gewoon van het vak.

Ja, dát is het: bijzonder onderwijs is heel gewoon - maar vooral: onderwijs is gewoon heel bijzonder.

hetgoedeleven.nl/artikelen/480

Onzichtbare krachten in de economie ~ Het Goede Leven

Economie wordt maar voor een deel bepaald door marktwerking. Luigino Bruni vraagt aandacht voor de ‘onzichtbare krachten’.

hetgoedeleven.nl/artikelen/503

​Rosanvallons artistieke democratie

'Mensen voelen zich niet meer gehoord’; ‘mensen voelen zich niet meer gerepresenteerd’. Het is dé politieke smartlap van de afgelopen jaren, en eentje die sterk uiteenlopende vertolkers kent....

annemarie-kok.nl/blog/rosanval

Goed sociaal beleid maakt juist verschil tussen mensen

Uit de recente evaluatie van de Participatiewet blijkt dat die nauwelijks tot meer baankansen van mensen met een bijstandsuitkering leidt. Het kán veel beter, betoogt Janny Bakker-Klein, maar dan moeten we anders gaan kijken en ons niet laten beknellen door regels en starre gemeentelijke culturen.

socialevraagstukken.nl/goed-so

De Belastingdienst en het belang van procedurele rechtvaardigheid - StukRoodVlees

De toeslagenaffaire bij de Belastingdienst sleept maar door. Tweede Kamerleden van regerings- en oppositiepartijen en journalisten van RTL en Trouw hebben fundamentele problemen blootgelegd met de procedures.

stukroodvlees.nl/de-belastingd

Scientists have gotten predictions of global warming right since the 1970s

The first systematic review finds that climate models have been remarkably accurate.

vox.com/energy-and-environment

Was Rudy Giuliani always like this?

Preet Bharara explains how "America’s Mayor" became a central figure in the impeachment story.

vox.com/podcasts/2019/12/3/209

‘Die mensen hebben jarenlang moeten procederen. Ze zijn gewoon verneukt door de Belastingdienst. Ook als het gaat om bewijsmateriaal, tot aan de Raad van State toe’, zegt Pieter Klein. ‘De Staat loog in procedures tegen burgers. Veel gekker kun je het niet hebben.’

De zaak heette CAF, maar het was Kafka, zeggen de twee.

Betrouwbare Bronnen: 68 - De kindertoeslagaffaire: hoe de Belastingdienst willens en wetens duizenden ouders dupeerde art19.com/shows/betrouwbare-br

Je zou Arnold Karskens kunnen kennen van zijn optredens in NPO-programma’s als EenVandaag, Zembla, NOVA, Netwerk, Pauw & Witteman, Knevel & Van den Brink, De Wereld Draait Door, het NOS Journaal, De Vijfde Dag, De Tafel van Tijs, De Pennen Zijn Geslepen, Kijken in de Ziel, Pauw, Oog in Oog, Jinek, De Halve Maan, De Kist, Koffietijd, NTR Academie, In de Arena, 24 Uur Met, Dit Was Het Nieuws, De Leugen Regeert, De Wandeling, Wakker Nederland op Zondag, Goedemorgen Nederland, Ochtendspits en ...

Lennart Hofman | De Correspondent

Van Chili tot Irak, van Hong Kong tot Spanje: overal gaan woedende burgers de straat op. Ze lenen elkaars leuzen, vlaggen en tactieken. Maar wat ze vooral delen is een hartgrondige afkeer van de traditionele politiek. Want als die niet voor verandering kan zorgen, moet je het zelf maar doen. (Dit verhaal is ook te beluisteren.)

decorrespondent.nl/10752/prote

Frits Abrahams | Ongehoord Nederland - NRC

Het lijkt me een ongehoord genot om programmabaas te worden bij de adspirant-omroep Ongehoord Nederland van Arnold Karskens. Samen met hem, Joost Niemöller en Ybeltje Berckmoes en nog wat gediplomeerde rancunelijders zo’n programmaschema voor het eerste seizoen te mogen invullen, onder gejuich van Wilders & Baudet – wat wil een ambitieus mens nog meer?

nrc.nl/nieuws/2019/11/27/ongeh

Doorklikken op een weblink? Dat heb je aan deze jezuïet te danken

Je staat er amper bij stil hoeveel lagen onder 1 internetpagina kunnen liggen. Via blauwe lemma’s ontgin je een massa kennis. Dankzij Roberto Busa sj.

kerknet.be/kerknet-redactie/ar

Deugt Rutger Bregmans 'echte democratie'?

Annemarie Kok las De meeste mensen deugen, het laatste boek van publicist Rutger Bregman. Zijn opvattingen over de ‘echte democratie’ – die ‘van onderop’ – zijn wel erg simplistisch, vindt ze. Of heeft hij zichzelf alweer bedacht? ​Rutger Bregman vindt dat ‘we’ de democratie eindelijk radicaal

socialevraagstukken.nl/deugt-r

Show more
Mastodon.nl

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!